Mađarska škola uskoro u vlasništvu Grada Vinkovaca

Foto: skyscrapercity.com

VINKOVCI, Za najduže dva mjeseca Mađarska škola prijeći će iz državnog u vlasništvo Grada Vinkovaca, a gradske vlasti namjeravaju u taj objekt koji izvana plijeni pozornost lijepom arhitekturom ali iznutra traži temeljitu obnovu, smjestiti neke od gradskih ustanova.

Rezultat je to posjeta ministra državne imovine Gorana Marića Vinkovcima u ponedjeljak, a osim sa predstavnicima vinkovačkih gradskih vlasti, Marić se susreo i s načelnicima nekoliko vukovarsko-srijemskih općina koje također se nadaju prijenosu državnog vlasništva koje postoji u njihovim općinama na pojedinim nekretninama.

“U prosjeku tjedno dobivano nekoliko stotina novih zahtjeva koje pokušavamo rješiti, iako nas je malo”, naveo je Marić rekavši kako u njegovom ministarstvu na rješavanje trenutačno čeka 62.000 predmeta.

Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić izjavio je kako u prostor Mađarske škole vinkovačke gradske vlasti namjeravaju preseliti Vinkovačku razvojnu agenciju, Arhivski centar, Glazbenu školu te napraviti konferencijski centar koji djelovao pri HGK. Prijenos vlasništva trebao bi biti okončan kroz dva mjeseca nakon čega bi se krenulo sa prijavom projekta prema fondovima dok bi građevinski radovi započeli idućega proljeća, najavio je Bosančić.