Kujica Mala kao majka othranjuje dvoje prasića

Foto: www.facebook.com

MLAKA, Uz muzne krave, ovce, svinje, kobilu, kokoši i druge domaće životinje Jovan Karapandža (30) iz Mlake, sela nedaleko od Vinkovaca, može se pohvaliti i jednim neobičnim parom. Naime, kujica Mala prije nekoliko dana majčinski je prihvatila tek dvoje oprasenih prasica. Karapandža kaže kako je Mala dan prije nego li je prihvatila dvoje prasića oštenila se i tom prilikom okotila mrtvo štene. I pored toga ona je bila uz štene sve dok ga Karapandža nije sklonio i pokopao. Toga dana se oprasila i krmača Karapandže pri čemu je dvoja prasića bilo manje od ostalih. Bili su poplavili i gotovo mrtvi radi čega su ih sklonili sa strane. Tada je Mala prihvatila prvo jedno prase, a onda i drugo.

„Kada sam došao jednog praseta nije bilo. Mislio sam da ga je nešto odnijelo ili slično. Tada sam ga vidio u kućici od Male. DO prije par sati prase je sada živnulo i dobro izgledalo. Odnio sam joj odmah i drugo prase koje je ona također odmah prihvatila. Oboje ih sada doji i brine se o njima kao njihova majka“, rekao je za Večernji list Karapandža.

Mala sada po cijele dane kao prava majka skrbi o „svojih dvoje djece“. Ne odvaja se od njih niti malo, uređuje ih, pazi, a zajedno i spavaju u njenoj kućici. Karapandža im je u međuvremenu dao i imena pa se muško prase sada zove Romul, a žensko Rea. Imaju i svoju grupu na Facebooku.