Kroz igru Putovima zavičaja uči se o Vukovarsko – srijemskoj županiji

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U okviru Dana europske baštine u Palači Srijem u Vukovaru predstavljena je danas didaktička igra pod nazivom „Putovima zavičaja“. Igra je nastala 2018. godine, a njeni autori su Milena Milobara i ravnatelj Državnog arhiva Vukovar Petar Elez.

„Igra se igra po principu poznate igre Čovječe ne ljuti se i to na ploči napravljenoj u obliku Vukovarsko – srijemske županije na kojoj su navedeni svi njeni gradovi i općine. Sadrži kartice sa 160 različitih pitanja koje u isto vrijeme imaju i odgovore na iste kako ne bi došlo do zabune. Igru odjednom mogu igrati četiri osobe pojedinačno ili pak četiri skupine igrača“, rekao je Elez predstavljajući ovu igru.

Dodaje i kako je igra „Putovima zavičaja“namijenjena učenicima starijih razreda osnovne škole ili učenicima srednjih škola s tim da je moguće igru i modificirati pa tako napraviti i igru s pitanjima prilagođenim djeci nižih razreda osnovnih škola ili djeci vrtićkog uzrasta.   

Pročelnica Upravnog odjela za turizam Vukovarsko – srijemske županije Marija Budimir rekla je kako će uz pomoć Županije biti tiskano dodatnih 300 komada ove igre .

„Vidimo u ovoj igri veliki potencijal ne samo u promidžbeni i turistički potencijal  županije. Uskoro će svaka od škola u Županiji imati svoj primjerak ove didaktičke igre Igru mogu igrati i odrasli i na takav način obnoviti znanje ili pak naučiti nešto novo o svojoj županiji što do sada nisu znali“, rekla je Budimir.