Krenuli pješice na put od Vukovara do Srebrenice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata članovi Udruge Koraci mira položi su vijenac i zapalili svijeće u spomen na ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile. Poslije polaganja vijenaca krenuli su pješice put Srebrenice gdje se 11. srpnja održava komemoracija u spomen na ubijene građane ovoga grada u BiH u srpnju 1995. godine.

„Cilj pješačkog pohoda je odavanje počasti žrtvama genocida i prisjećanja na stravične zločine. Srebrenicu smo pohodili i pojedinačno i grupno, a onda smo došli na ideju da pohodimo i grad heroja Vukovar i odamo počast njegovim žrtvama. Ove godine rodila se i želja da ova dva grada simbola otpora spojimo jednim maršom paralelno s maratoncima koji trče sedmu godinu za redom“, rekao je novinarima predsjednik udruge Koraci mira Nihad Alić.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije polaganju vijenaca nazočio je dožupan Josip Dabro koji je rekao kako se i na ovaj način želi poslati poruka zajedništva ali i da se nikada ne zaboraviti ono što se dogodilo.