Kreće eneregetska obnova zgrade Doma zdravlja Vinkovci, osigurano 5 milijuna kuna EU bespovratnih sredstava

Foto: vinkovci.hr

VINKOVCI, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt energetske obnove zgrade Doma zdravlja Vinkovci, vrijedan 10.024.921 kunu, potpisali su u utorak u Vinkovcima ravnatelj Doma zdravlja Petar Kulić i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Petar Štromar.

„Ministarstvo je u siječnju otvorilo natječaj vrijedan 380 milijuna kuna za energetsku obnovu javnih zgrada, a na njega se prijavilo 448 projekata u vrijednosti od preko 800 milijuna kuna“, naveo je ministar Štromar.

Ugovor o energetskoj obnovi vinkovačkog Doma zdravlja potpisan je u sklopu Poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ po osnovu kojega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj za energetsku obnovu osigurano bespovratnih 5.037.756 kuna.

„Ovim projektom uštedjet ćemo više od 57 posto energije, a ušteđen novac usmjerit ćemo na druge  aktivnosti i djelatnosti Doma zdravlja“, rekao je Petar Kulić podsjetivši kako je zgrada Doma zdravlja Vinkovci stara 160 godina te će nakon obnove zablistati novim sjajem.