Konstituirano Gradsko vijeće Otoka, Šarić pozvao na zajedništvo

Foto: Đuro Karalić

OTOK, U Otoku je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj je većinom glasova za predsjednika izabran Milenko Drljepan (HDZ), a za dopredsjednika Filip Filipović (HSS).

Iako je postojala mogućnost za izbor još jednog potpredsjednika Vijeća i to iz redova oporbe, nakon što oporbeni vijećnici nisu iskoristili to pravo ne predloživši svoga kandidata, Gradsko vijeće ostalo je na samo jednom potpredsjedniku.

“Nastavit ćemo tamo gdje smo stali prije lokalnih izbora. Za provedbu svih zacrtanih projekata imamo stabilnu vlast i nadamo se da ćemo u suradnji s oporbom uspjeti iznaći prave odgovore na izazove koji su pred nama”, kazao je Milenko Drljepan nakon što je izabran za predsjednika otočkog Gradskog vijeća.

U Gradskom vijeću Otoka nalazi se 15 vijećnika od kojih 9 pripada vladajućoj koaliciji HDZ-HSS-HSP AS. Oprobu čine tri nezavisna vijećnika liste Marija Eleza, dvoje nezavisnih vijećnika liste Marijana Drnasina te vijećnica Marija Nuić (SDP-HSU-HNS).

“U prošlom mandatu prijavili smo projekata u vrijednosti većoj od 50 milijuna kuna, među kojima je najveći projekt turističkog razvoja Spačvanskog bazena. Očekujemo početak radova na rekonstrukciji ceste kroz Otok s izgradnjom kružnog toka ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kuna te ceste Otok-Slakovci za radove na kojoj očekujemo da ćemo do kraja srpnja potpisati ugovor”, kazao je gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

Šarić je pozvao vijećnike Gradskoga vijeća, bez obzira iz koje poliitčke opcije dolazili, da zajednički rade na dobrobit građana Otoka.