Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila Povelju RH Vinkovačkim jesenima

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Više od 2.500 najmlađih čuvara hrvatske tradicijske baštine prošlo je danas vinkovačkim ulicama i trgovima u svečanom mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni, a među brojnim posjetiteljima i gledateljima nalazila se i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Prije nego je vinkovačkom gradonačelniku Ivanu Bosančiću uručila Povelju Republike Hrvatske koju je dodjelila Vinkovačkim jesenima, Grabar-Kitarović je kazala kako će s posebnom pozornošću pratiti svečani mimohod najmlađih sudionika Vinkovačkih jeseni.

“Zahvalna sam svima koji čuvaju ovu tradiciju, posebno Organizacijskom odboru Vinkovačkih jeseni, ali i svim sudionicima i zato s posebno čašću danas Vinkovačkim jesenima predajem Povelju Republike Hrvatske za očuvanje tradicije, kulture i narodnog bogatstva”, kazala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Foto: Đuro Karalić

U svečanom mimohodu ulicama i trgovima Vinkovaca prošlo je više od 2.500 najmlađih članova 62 KUD-a i folklorne skupine iz Hrvatske, BiH i Srbije, pronoseći pjesmu i plesove svoga zavičaja.

Uz predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i gradonačelnika Ivana Bosančića, mimohod su pratili i ministar državne imovine Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca Mladen Karlić.

Foto: Đuro Karalić

Tijekom popodneva, Kolinda Grabar-Kitarović u Vinkovcima je posjetila i vinkovačku udrugu roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata s čijim članovima je razgovarala o problematici nestalih hrvatskih branitelja i civila.