Kadeti Vaterpolo kluba Vukovar pobjednici Slavonske skupine

Foto: Vaterpolo klub Vukovar

OSIJEK, Kadeti Vaterpolo kluba Vukovar pobijedili su u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za kadete vršnjake iz Osijeka rezultatom 14-12 (6:3, 3:5, 3:2, 0:4). Ovo je bila zadnja utakmica kvalifikacija za kadete u kojoj je vukovarskim vaterpolistima trebala pobjeda od 2 ili više golova.

Razlog tome je što su vaterpolisti Osijeka par dana ranije pobijedili Vukovarce s jednim golom razlike. U dramatičnoj završnici „slavonskog derbija“ par minuta prije kraja igrači Vukovara su gubili s jednim golom minusa. Naime, osječani su bolje otvorili utakmicu te su vodili i s 4 gola razlike. Zatim dolazi do obrata u kojem su vaterpolisti Vukovara okrenuli rezultat te na kraju slavili s toliko željena dva gola razlije što im je donijelo prvo mjesto u skupini. Pogodak za dva gola prednosti postignut je 14 sekundi prije kraja utakmice.

Za ekipu Vukovara nastupili su : S. Kostadinović ( golman) , D. Komaromi (3), K. Marukić, M. Kovačić (1) , G. Kršić (4), P. Hegeduš (2), I. Šuvak (3) , N. Uglik (1), T. Paun, L. Smičić, R. Kefer i A. Babić. Trener : Krešimir Musulin