Josip Salaić iz Tovarnika pokrenuo obrt za proizvodnju drvenih igračaka i namještaja

Foto: Josip Salaić

TOVARNIK, Josip  Salaić iz Tovarnika godinama unazad uz sve svoje obveze imao je i svoje hobije – crtanje i rezbarenje drveta. Uz svoj talent u tome je iz godinu u godinu napredovao tako da je ove godine rezultat svega bilo otvaranje obrta VU – Creator koji se bavi izradom igračaka i namještaja za djecu od drveta.

Salaić pojašnjava kako je u te vode krenuo na inicijativu supruge Lucije koja mu je predložila da izradi nekoliko primjeraka igračaka i namještaja i objavi na društvenim mrežama kako bi vidjeli postoji li interes za takvim proizvodima. Ovakav način ispitivanja tržišta pokazao je kako interes postoji tako da su donijeli odluku o pokretanju obrta. Trenutno u njihovoj ponudi su najrazličitije igračke kao i oprema za dječje sobe po personalnim narudžbama.

„Svaki naš proizvod je izrađen ručno i svaki je unikatan. Javljaju nam se ljudi iz cijele Hrvatske tako da naših proizvoda već ima u Zagrebu, splitu, Kninu… Radimo na način da se dogovorimo što i kako žele pri čemu uvažavamo svaku njihovu želju. Klijentima ponudimo već neke crteže koje imamo od ranije ali smo isto tako otvoreni za sve prijedloge kupaca tako da je krajnji proizvod rezultat dogovora“, pojasnio je Salaić.

Dodaje kako u radu koristi puno drvo (jasen i hrast) i ne radi s nikakvim umjetnim i lijepljenim materijalima. Nakon što se izradi određeni proizvod kreće s rezbarenjem gdje ne koristi nikakve šablone poslije čega kreće s bojanjem. Tek potom svaki od proizvoda spreman je za isporuku.

„Interes kupaca je dobar tako da se pojavila i potreba zapošljavanja još jedne osobe. Cilj nam je osvojiti domaće tržište, a onda i proboj i na inozemno tržište. U zavisnosti od narudžbi i posla možda dođe i do novih zapošljavanja, proširenja pogona pa tko zna možda i neke male tvornice“, rekao je Salaić.

Dok ne bude izrađen katalog proizvoda, koji je u izradu, ponuda Vu – Creatora može se pogledati na društvenim mrežama.