Još veći Gospodarski sajam na 52. Vinkovačkim jesenima

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Najveća tradicijska manifestacija u Hrvatskoj i među najvećima u Europi privlači veliki broj gospodarstvenika i sponzora. Svi oni žele biti dio ove priče, predstaviti se u najboljem svjetlu, ali i aktivno sudjelovati u rastu i razvoju manifestacije. Zbog velikog zanimanja gospodarstvenika iz cijele Hrvatske, prostor Gospodarskog sajma, koji je bio smješten u dijelu velikog šatora Vinkovačkih jeseni, postao je jednostavno premali. Tako će po prvi puta ove godine Gospodarski sajam biti raspoređen po cijelom gradu, a mali i veliki gospodarstvenici, koji su bili dio  trodnevnog sajma, sada će imati prigodu predstaviti se velikom broju posjetitelja svih deset dana trajanja Vinkovačkih jeseni, najavljuju vk-jeseni.com.

„Odlučili smo se prilagoditi zahtjevima naših gospodarstvenika, ali i sponzora, kojih je sve više. Zbog velikog zanimanja dosadašnji izložbeni prostor postao je premali, pa smo male gospodarstvenike i obrtnike smjestili na Slavonski sokak, a veliki gospodarstvenici i tvrtke dobit će prigodu predstaviti se u Pješačkoj zoni, ali i u Vinskom gradu, na Auto showu, te nisu drugih događanja koje smo pripremili na 52. Vinkovačkim jesenima“ – rekla je direktorica tvrtke Promo Cibalae, Mirjam Jukić.

Na taj način gospodarstvenici će sami moći izabrati, kada, gdje i koliko dugo žele promidžbu u sklopu Vinkovačkih jeseni, što je očekivano privuklo još veće zanimanje. Ovu inicijativu podržao je i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je zadovoljan odazivom sponzora na 52. Vinkovačkim jesenima:

„Gospodarstvo, odnosno gospodarstvenici, mali i veliki, važan su dio Vinkovačkih jeseni, jer bez njih manifestacija se ne bi mogla razvijati. U posljednje tri godine vidimo veliki napredak, kako u organizacijskom, tako i u financijskom smislu. Novi sponzori, ali i sami mediji prepoznali su naš projekt rasta i razvoja Vinkovačkih jeseni. Prema broju logotipa vidljiv je napredak u tom dijelu, no nećemo na tome stati, nego ćemo pokušati privući još veći broj sponzora, posebice velikih“ – naglasio je gradonačelnik Bosančić.

Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva ipak će zadržati jedan dio svog programa. Naime, u petak 8. rujna 2017. održat će se stručna predavanja i panel diskusije na kojima će, ne sumnjamo, i ove godine sudjelovati kvalitetni predavači i panelisti.

„Po prvi puta u sklopu Vinkovačkih jeseni, odnosno Sajma gospodarstva i obrtništva, organizirat ćemo Business day na kojem ćemo ugostiti renomirane predavače. Osluškujemo zahtjeve gospodarstvenika i želimo na jednom mjestu odgovoriti na što veći broj njihovih pitanja, pa vjerujemo da ćemo i ove godine privući veliko zanimanje“ – na kraju je rekao pročelnik Gradskog odjela za gospodarstvo, Vedran Čuljak.

Business day održat će se u petak 8. rujna 2017. godine s početkom u 11 sati, a nakon predavanja i panela održat će se svečanost otvaranja Slavonskog sokaka.