Jelić: Prvi rezultati Projekta Slavonija biti će vidljivi ove i slijedeće godine

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Županijske komore Vukovar pomoćnik ministrice u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova Dragan Jelić govorio je gospodarstvenicima o rezultatima provedbe Projekta Slavonija.

„U nešto više od godinu dana u okviru Projekta Slavonija ugovorili smo 32 posto planiranih sredstava od ukupno 2,5 milijardi eura koliko imamo na raspolaganju. Vjerujemo da ćemo do kraja financijskog razdoblja ugovoriti kompletan iznos“, rekao je Jelić.

Kazao je i kako uz ta sredstva planira se uložiti i značajna dodatna sredstva koja bi trebala biti osigurana u državnom proračunu ali i kroz razne druge programe, darovnice i sl. Spomenuo je i program Razvojnog sporazuma Slavonije, Baranje i Srijuema kroz koji se planiraju realizirati razvojni projekti iz 5 slavonskih županija. Progovorio je i o projektu Savjetodavnih usluga Svjetske banke kroz koji će biti definirani prioriteti, odnosno, u koje projekte ulagati u budućnosti, ali i raditi na brendiranju što bi trebalo doprinijeti daljem razvoju i rastu industrije. Po riječima Jelića Projekt Slavonija doprinijet će podizanju kvalitete života kao i razvoju gospodarstva, a što bi sve u konačnici trebalo dovesti do toga da ljudi ostaju u Slavoniji.

„Projekt Slavonija provodi se godinu dana i možemo reći da smo zadovoljni kako se razvija. Ništa ne može preko noći, a smatramo kako će 2018/2019 godina biti ključne tijekom kojih će se pokazati i rezultati“, rekao je Jelić.

Istakao je kako razvojne agencije imaju puno kvalitetnih projekata, da rade jako dobro ali i da je puno posla te da treba dodatno raditi na stvaranju kadrova.