Između vinkovačkih gradskih četvrti Mala Bosna i Slavija asfaltirana “otresnica”

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovačke gradske vlasti odlučile su asfaltirati dosadašnji poljski put koji je spajao gradske četvrti Mala Bosna i Slavonija, a radovi asfaltiranja tzv. otresnice u dužini nešto manjoj od kilometar značaja će imati posebice za poljoprivrednike koji imaju zemlju uz taj put.

“Naši poljoprivrednici važan su dio gospodarstva grada i na ovoj način im želimo omogućiti što kvalitetnije uvjete za rad, a vjerujemo kako će ovu otresnicu, s obzirom na kvalitetu izvedbe, svakako koristiti i stanari okolnih ulica na Slaviji kako bi skratili put bilo prema obilaznici, bilo prema bolnici”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska radova.

Uz gradonačelnika Bosančića, nazočan je bio i pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Hrvoje Niče.

“Neke od aktivnosti su i ovakvi infrastrukturni poslovi. Ovo je samo prvi korak jer slične planove imamo i za druge dijelove grada i kada su u pitanju otresnice, ali i kada su u pitanju pristupne ceste poljoprivrednim površinama”, rekao je Niče dodajući kako se na ovom području nalazi gotovo stotinjak poljoprivrednih parcela s obje strane puta kojeg poljoprivrednici koriste prilikom izlaska ili prema Maloj Bosni ili prema Slaviji, čime na prometnice nanose blato i zemlju, a sada bi i taj problem trebao biti riješen.