Izložba namještaja u Radničkom domu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U okviru obilježavanja Dana Grada u Radničkom domu u Vukovaru otvorena je izložba namještaja pod nazivom “Bez struje”. Na izložbi je svoje proizvode izložilo 20-ak proizvođača namještaja iz cijele Hrvatske.

“Želimo Vukovarcima, ali i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, pokazati što sve industrija namještaja u Hrvatskoj može. Možemo reći kako industrija namještaja u Hrvatskoj ima svijetlu budućnost”, rekao je predsjednik Udruženja hrvatskih enterijera Drago Veselčić koja je i organizator izložbe.

Na izložbi se tako mogu vidjeti najrazličitiji proizvodi industrije namještaja u Hrvatskoj. Ima tu kreveta, ormara, stolica, fotelja… Veselčić kaže kako proizvođači namještaja trebaju mlade i obvrazovane ljude koji žele i hoće raditi. Isto tako treba im i pomoć institucija kod otvaranja novih tržišta.

“Kada govorimo o industiriji inamještaja možemo reći kako je situacija dobra te da se 60-70 posto proizvodnje izvozi. Godišnje na taj način se uprihoduje oko 360 milijuna dolara. Najveći izvoz bilježi se u zemlje zapadne Europe i to najviše u Njemačku, Francusku, Belgiju i Nizozemsku. Za još bolje rezultate neophodna nam je pomoć institucija i to ne da nam se osigura još više trupaca nego da možemo stvarati nove proizvode”, rekao je Veselčić.

Dodao je kako bi na taj način došlo do novog zapošljavanja i još većeg izvoza. Pojasnio je i kako je to proces koji se ne odvija preko noći nego da za njegovu provedbu treba 5-10 godina. Kao primjer istakao je Italiju koja je od države gotovo bez drveta, kako je rekao, došla do najvećeg proizvođača namještaja na svijetu.