Ilok pred izvanrednim izborima, nije prošao prijedlog proračuna

Foto: Đuro Karalić

ILOK, Kako je i najavljeno prije nekoliko dana prijedlog proračuna Grada Iloka nije prihvaćen. Protiv prijedloga gradonačelnice Marine Budimir glasovalo je 10 vijećnika i to vijećnici HDZ-a, SDP-a i HSS-a dok je za proračun glasovalo 5 vijećnika sa Nezavisne liste. Govoreći o neprihvaćenom proračunu Budimir je rekla kako je vijećnicima prijedlog proračuna poslala još u studenom mjesecu ove godine.

„Napravila sam to kako bih vijećnicima dala vremena da ga analiziraju i na taj način predložiti amandmane. Vijećnici koji su glasovali protiv proračuna imaju većinu u Gradskom vijeću pa bi svaki njihov amandman prošao. Međutim, nisu imali niti jedan amandman ali su umjesto toga izrazili nezadovoljstvo načinom na koji vodim grad“, rekla je Budimir.

Kazala je i kako nije iznenađena činjenicom što prijedlog proračuna nije usvojen s obzirom da je to i najavljeno ali i jer je sve upućivalo da će se to dogoditi. Istaknula je i kako su gradske financije od kako je postala gradonačelnica stabilizirane i stoje dobro, a isto tako provodi se niz projekata dok su mnogi u pripremi. Smanjeni su i dugovi koje je, kako je rekla, zatekla kada je postala gradonačelnica. Najavila je i kako postoji mogućnost da se do kraja godine održi još jedna sjednica Gradskog vijeća sa još jednim pokušajem donošenja proračuna.

„Ukoliko do toga ne dođe biti će donesena Odluka o privremenom financiranju, Vlada RH će imenovati povjerenika i bit će raspisani izbori za Gradsko vijeće“, rekla je Budimir.