Hvale vrijedna humanitarna akcija, prikupili tonu hrane za napuštene pse i mačke

Foto: Zvonimir Šarić

VINKOVCI, U organizaciji Walkow – Centra kulture u Vinkovcima je proteklog vikenda održana humanitarna akcija tijekom koje se skupljala hrana za napuštene životinje i sredstva za Udrugu Rocco koja skrbi o napuštenim životinjama. U sklopu akcije održani su partyi na kojima se ulaz naplaćivao konzervom hrane za napuštene pse ili mačke, vrećicom suhe hrane, starom dekicom za azil, posudom za hranu, povodcem za šetnju, a moglo se ući i dobrovoljnim novčanim prilogom namijenjenim svakodnevnom radu Udruge Rocco. Na taj način prikupljeno je više od tonu hrane za pase i mačke,posude za vodu i hranu, povodci… Prikupljeno je i 2.700 kuna namijenjenih svakodnevnom radu Udruge Rocco.

Iz Udruge kažu kako su iznimno sretni činjenicom što je jedna takva humanitarna akcija organizirana u Vinkovcima te da su im velikim odazivom i donacijama Vinkovčani pokazali da nisu sami. Jedna od osnivačica udruge Ružica Ninić kaže kako im u svakodnevnom radu svaka donacija i bilo kakva pomoć puno znači jer se financiraju isključivo od donacija. Istaknula je i činjenicu da na području Vukovarsko – srijemske županije ne postoji azil za napuštene životinje dok je u isto vrijeme na ulicama sve više napuštenih pasa i mačaka. Ninić ističe kako je prema tim pokazateljima Vukovarsko – srijemska županija jedna od najgorih uopće u Hrvatskoj.

Jedan od vlasnika kafića i inicijator humanitarne akcije Zvonimir Šarić rekao je kako u svome programu Walkow i inače pet friendly caffe bar tako da im se cijeli humanitarni vikend savršeno uklopio u program i viziju mjesta. Dodao je i kako Walkow  – Centar kulture u svome programu ima i humanitarne projekte tako da su se odlučili pomoći Udruzi Rocco.

„Udruga Rocco iz Vinkovaca već nekoliko godina nesebično i na razne načine pomaže napuštenim životinjama na području grada Vinkovaca i cijele naše županije. Pokazali smo još jednom kako se uz dobru zabavu, plesanje i smijeh uvijek može pronaći vremena za pomoć onima koji nemaju svoj glas. Iznimno smo zadovoljni posjetom tako da je kafić tijekom vikenda posjetilo više od 300 ljudi“, rekao je Šarić.