HSP AS za župana podržava Panenića, Tothu uskraćena podrška za gradonačelnika Vukovara

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, HSP AS na skorašnje lokalne izbore u gotovo svim gradovima i općinama Vukovarsko-srijemske županije izlazi sa samostalnim kandidatima i listama kao i sa samostalnom listom za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije.

Nositelj liste bit će predsjednik stranke Hrvoje Niče, a program i drugi kandidati bit će predstavljeni prije početka predizborne kampanje, izvjestili su iz HSP AS uz napomenu kako je donijeta i odluka o potpori nezavisnom kandidatu Tomislavu Paneniću za vukovarsko-srijemskog župana.

Potvrđena je i prethodno jednoglasno donesena odluka Podružnice Vukovar o uskraćivanju potpore nezavisnom kandidatu Nikoli Tothu za gradonačelnika Vukovara zbog “koncepcijskog razmimoilaženja vođenja kampanje gdje je stav HSP AS kako u predizbornoj kampanji ne smije biti prostora za napad na dostojanstvo suparničkih kandidata već ista mora ići u smjeru programskog sučeljavanja oko razvoja gradova i općina”.

“Podružnica HSP AS  Vukovar svakako želi očuvati jedinstvo hrvatskog biračkog korpusa u gradu heroju te će u skladu s tim izvjestiti hrvatsku javnost o zajedničkom izlasku HSP AS i drugih stranaka s hrvatskim predznakom na navedene izbore”, navode iz HSP AS.