HKS zatražio da Srđan Milaković odstupi s dužnosti zamjenika vukovarskog gradonačelnika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Hrvatska konzervativna stranka (HKS) zatražila je s konferenciji za novinare ostavku zamjenika gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića zbog njegovih izjava izrečenih tijekm posljednje sjednice  vukovarskog Gradskog vijeća.

“Povodom sramotnih izjava zamjenika gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića koji je više puta, pa i na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, izjavio da je vojno-redarstvena akcija ‘Oluja’ bila etničko čišćenje Srba, tražimo njegovu neopozivu ostavku”, rekao je predsjednik GO HKS-a Filip Sušac.

Kazao je kako svojim izjavama Milaković sije mržnju, negira sve vrijednosti proistekle iz Domovinskog rata, te unosi dodatni razdor i nemir između većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u Vukovaru.

Predsjednik HKS-a i zamjenik gradonačelnika Vukovara, Marijan Pavliček ustvrdio je kako u dva Milakovićeva mandata u Gradskoj upravi nije od njega čuo niti jedan konstruktivan prijedlog rješavanja zajedničkih vukovarskih problema.

Uputio je kritike i na račun vijećnika SDSS-a koji se nisu odazvali na sjednicu Gradskog vijeća zbog, kako su naveli u priopćenju, održavala uoči pravoslavnog blagdana sv. Nikole.

“Gospoda vijećnici trebaju znati da je to radni dan u RH kako za njih tako i za sve ostale građane. Treba samo poštivati zakone ove države, jer su im upravo ti zakoni omogućili da na svoje najveće vjerske blagdane ne moraju doći na posao za razliku od ostalih građana koji na taj dan rade. Mislim da je nevjerojatno na koji način se šire neistine i laži kako od vijećnika DSS-a, a nakon priopćenja SDSS-a i te stranke” kazao je Pavliček.

Predsjednik odbora za branitelje HKS GO Vukovar i gradski vijećnik, Predrag Mišić, mišljenja je kako Milaković nema pravo govoriti u ime cjelokupne srpske zajednice u RH.

“Veliki dio Srba, čiji sam i ja pripadnik, jer bio sam branitelj i stao u obranu zajedničke nam domovine Hrvatske, na vlastitoj sam koži osjetio tu velikosrpsku politiku. Gospodin Milaković je u nedavnim svojim istupima govoreći o uhićenju osumnjičenih za ratni zločin u Vukovaru rekao da se Srbi u Hrvatskoj osjećaju ugroženima. Osobno to mogu demantirati jer u Vukovaru živim 50 godina, 1998.godine sam se vratio iz progonstva i u ovom gradu živim bez ikakvih problema”, naveo je Mišić.