Gradonačelnik Ivan Bosančić sudjelovao na konferenciji o prometnoj povezanosti u Bruxellesu

Foto: Facebook

BRUXELLES/VINKOVCI, Na konferenciji “Zajedno do EU fondova – za bolju prometnu povezanost” koja se održava u Europskom parlamentu u Bruxellesu u okviru Europskog tjedna regija i gradova sudjelovalo je i vinkovačko izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Ivanom Bosančićem.

Glavni fokus konferencije bile su transeuropske prometne mreže i prekogranične prometne veze. Čulo se različitih mišljenja, smjernica o aktualnim i ključnim pitanjima povezivanja europskih transportnih koridora koji su od izuzetne važnosti i za Grad Vinkovce. Predstavljeni su i konkretni izvori financiranja za velike projekte koji imaju za cilj razvoj održivog i učinkovitog prijevoza.

“Ovu priliku sam iskoristio za brojne sastanke, razgovore sa našim zastupnicima u Europskom parlamentu, predstavnicima drugih regija a budući je 2018. godina – Europska godina kulturne baštine, uz podršku naše ministrice Gabrijele Žalac, zastupnika u EU parlamentu i drugih, radit ćemo na tome da u Europskom parlamentu organiziramo predstavljanje najstarijeg grada u Europi. Naših Vinkovaca”, poručio je na Facebook profilu vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.