Gradonačelnik Bosančić primio Lauru Mandić, dvostruku državnu prvakinju iz informatike

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić upriličio je u petak prijem za Lauru Mandić, učenicu Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima koja je nedavno, po drugi put, postala državna prvakinja u informatici, čestitajući joj na uspjehu.

“Nema ništa ljepše nego vidjeti mlade, uspješne ljude okrenute stjecanju i usvajanju novih znanja”, kazao je gradonačelnik Bosančić u kratkom obraćanju tijekom prijema kojemu su, uz Lauru Mandić, nazočni bili i njezin mentor Krunoslav Čelig te ravnatelj Tehničke škole Mate Vukušić.

Po riječima ravnatelja Vukušića, Laura Mandić tek je najistaknutija od mnogih učenika te škole koji ostvaruju izvanredne rezultate na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima. Jedan od razloga takvoga uspjeha škole je i relativno mladi profesorski kadar, kazao je Vukušić navevši kako je od stotinjak profesora Tehničke škole Ruđera Boškovića njih 45 posto mlađe od 35 godina.

“Hvala vam na prijemu i velika mi je čast biti ovdje jer smatram kako je vrlo važno potaknuti mlade ljude da se bave onim što vole jer na taj način mogu najbolje napredovati i ostvariti svoje životne želje”, kazala je Laura Mandić koju je gradonačelnik Ivan Bosančić darivao prigodnim poklonima.

Uz gradonačelnika Bosančića, prijemu su nazočni ispred gradske uprave bili i zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić te pročelnica društvenih djelatnosti Andreja Vinković.