Gradonačelnicima i načelnicima uručeni ugovori o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice, uručila je danas u Otoku 27 ugovora predstavnicima jedinica lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije u ukupnoj vrijednosti oko 5,8 milijuna kuna.

 „I ovo je pokazatelj politike ravnomjernog razvoja koja se provodi duži niz godina, a kroz slične programe samo u Vukovarsko-srijemsku županiju do sada je uloženo 386 milijuna kuna“, rekla je ministrica Tramišak dodavši da su u toj županiju iz EU fondova realizirani ili se realiziraju projekti vrijedi 3,5 milijardi kuna.

Po njezinim riječima, sam program održivog razvoja lokalne zajednice uređen je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Ministar obrane Mario Banožić ocijenio je kako su osigurana sredstva mali kotačić koji će pokrenuti i ostale investicije nužne vukovarsko-serijesmkim gradovima i općinama, a o čemu Vlada RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem skrbi od poček mandata.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić naveo je kako je u realizaciji na području županije projekata u vrijednosti 3,5 milijardi kuna. “Čestitam gradonačelnicima i načelnicima na upornom radu i našim agencijama. Nastavit ćemo dalje snažno kako bi dali maksimum u poticanju projekata i iskorištavanju potencijala koje imamo u šumama, poljoprivrednom zemljištu, obnovljivim izvorima energije i kontinentalnom turizmu”, kazao je župan Galić.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić pohvalio se kako se Otok nalazi među deset vodećih hrvatskih gradova po povlačenju EU sredstava te je do sada kroz različite projekte povukao 86 milijuna kuna, a što je rezultiralo otvaranjem 120 novih radnih mjesta.

U ime gradonačelnika i načelnika na ugovorima se zahvalio načelnik općine Andrijaševci Damir Dekanić, a svečanosti je nazočan bio i saborski zastupnik Nikola Mažar.