Grad Vukovar i ove godine organizira besplatne izlete za umirovljenike

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Grada Vukovara i ove godine biti će omogućeni besplatni izleti u Bizovačke toplice za sve vukovarske umirovljenike. Najavljeno je to na konferenciji za novinare gdje je rečeno kako prva četiri autobusa za Bizovac kreću 11. srpnja. Tijekom srpnja, kolovoza i rujna svakoga rujna će po četiri autobusa iz Vukovara odlaziti put Bizovačkih toplica. Svaka od izletničkih tura brojati će do maksimalno 200 umirovljenika s tim da nema ograničenja koliko puta na izlet može otići jedna osoba. Pri tome Grad Vukovar pokrivat će troškove prijevoza i ulaznica.

Prema riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave osnovni preduvjet za besplatno ljetovanje je da osoba bude starija od 60 godina. Uz to mora imati prebivalište u Vukovaru, dostaviti kopiju osobne iskaznice, zadnji odrezak mirovine te ispuniti zahtjev. Za tu namjenu iz gradskoga proračuna biti će izdvojeno oko 120.000 kuna.

„Želimo našim najstarijim sugrađanima omogućiti što kvalitetnije i sadržajnije dane u zasluženoj mirovini. Prošle godine na ovaj način besplatne izlete u Bizovačke toplice organizirali smo za oko 2.500 osoba“, rekao je Penava.

Gradske vlasti najavljuju i kako će autobusi zainteresirane umirovljene za izlet kupiti i u prigradskom naselju Sotin. Zahtjevi za besplatne izlete moći će se ispunjavati svaki dan u prostorijama gradske uprave.