Grad Vukovar donirao perilicu za rublje dvojici braće

Foto: Hrvatski radio Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je braći Josipu Sljepčeviću (21) i Danijelu Makovcu (23) perilicu za rublje koju im je donirao Grad Vukovar. Radi s eo braći koja su odmalena živjela po domovima, udomiteljskim obiteljima pa i skloništima za beskućnike. Pošto nisu imali nikakvih primanja zadnjih godinu i pol proveli su u Domu za beskućnike „Sv. Vinko“ u Osijeku. Od nedavno su dobili prigodu za novi život. Naime, u gradskoj četvrti Borovo naselje dobili su stan, a ostvarili su i zakonsko pravo na naknadu za troškove stanovanja kao i ostala prava iz Odluke o socijalnoj skrbi Grada Vukovara.

„Vidjeli smo u medijima da su ova dva brata u nevolji. Dobili su u Vukovaru stan, ali su u vrlo teškoj životnoj situaciji. Napušteni su od obitelji i oslonjeni samo jedan na drugoga, a pri tome je jedan i bolestan, obojica su bez posla i osnovnih sredstava za život. Grad Vukovar stoga im je, sukladno mehanizmima kojima raspolaže u domeni socijalne pomoći građanima u teškoj životnoj situaciji, odlučio pomoći ne samo donacijom ove perilice, već i prehranom u Pučkoj kuhinji, podmirivanjem  troškova stanovanja, božićnicom, uskrsnicom….  Nadamo se da je to samo privremeno rješenje“, rekao je Penava.

Braća su zahvalna na svakoj pomoći ali kažu kako im je najveća želja dobiti posao kako bi se mogli sami brinuti o sebi. Josip je radio i u sezoni na moru kao pomoćni kuhar kao i u konjičkom klubu.

„Volio bih da mi netko da priliku za posao, bilo na moru u sezoni ili ovdje kako bih bio blizu brata. Bio bih jako zahvalan na bilo kakvom poslu kako bi se mogli brinuti sami o sebi“, rekao je Josip Sljepčevć.