Ekipa vinkovačke Zdravstvene i veterinarske škole putuje na državno natjecanje Mladih HCK

    Foto: GD HCK Vinkovci

    VINKOVCI, Međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije, održano 8. travnja u Lipiku okupilo je 15 ekipa osnovnih i srednjih škola s prethodno održanih izlučnih gradskih i općinskih natjecanja, a u kategoriji srednjih škola najboljom je bila ekipa Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci.

    Ekipa vinkovačke Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara nastupila je u sastavu: Dora Svitlanović, Josipa Zetović, Martina Brešćaković, Patricija Ćićerić, Nikolina Jukić i Mihaela Plašć, pod vodstvom mentorice Sande Horvatović, i pobjedom stekla pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će biti održano u Sisku 13. svibnja, izvjestili su iz GD HCK Vinkovci.

    U kategoriji osnovnih škola pobijedila je ekipa Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, a ekipa OŠ Vladimira Nazora Vinkovci u sastavu: Lucija Mesić, Ena Lusavec, Mia Turudić, Mirna Tuček, Nika Markić i Sara Gojko, pod vodstvom mentorice Dajane Blažanović, koja je predstavljala GDCK Vinkovci, osvojila je pehar za treće mjesto.

    Ekipe su rješavale četiri pismena testa iz prve pomoći, povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i međunarodnog humanitarnog prava, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta, te pokazivale znanje i vještine pružanja prve pomoć na dvije praktične pozicije.