Dvojac iz Mirkovaca sumnjiči se za počinjenje 8 kaznenih djela

Provale
Foto: Pixabay

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 31-godišnjakom iz Mirkovaca koje je rezultiralo razrješenjem osam kaznenih djela krađe s područja Vinkovaca i bliže okolice počinjene od veljače 2019. godine.

Prema navodima policije prvotno su fokus djela ovoga dvojca bili radni strojevi nekoliko tvrtki i obrta koji su bili parkirani na gradilištima uz vinkovačku prometnu obilaznicu koja je u to vrijeme bila u izgradnji. Provaljivali su u radne strojeve iz kojih su otuđivali pogonsko gorivo. Potom su preusmjerili svoj kriminalni interes na nenastanjene objekte, obiteljsku kuću i pomoćnu zgradu na ograđenom zemljištu, gdje su otuđili televizor, pogonsko gorivo i benzinski agregat, da bi se naposljetku 19-godišnjak bez svog supočinitelja drznuo provaliti u izdvojene objekte u centru grada, pečenjarnicu i trgovački obrt, te otuđiti televizor, novac i prehrambene proizvode. Šteta koju su krađama pričinili oštećenim tvrtkama, obrtima i fizičkim osobama iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesrećeu kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Županja).