Dubrovačko-neretvanska županija donirala Vukovarsko-srijemskoj županiji 9 tona mandarina

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Zamjenici župana Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije, Žaklina Marević i Damir Barna, predali su Caritasu Vukovarskog dekanata, bolnici, humanitarnim udrugama i braniteljskim udrugama donaciju od 9 tona mandarina. Radi se o donaciji Dubrovačko-neretvanske županije koja na ovaj način pomaže socijalno ugroženim građanima.

„Kroz donaciju šaljemo poruku prijateljstva, pažnje i suživota kao i poruku zajedništva. Želimo da ta suradnja krajnjeg juga i istoka Hrvatske bude još kvalitetnija“, rekla je Marević.

Govoreći o donaciji Barna je rekao kako ta donacija govori i o suradnji dvije županije te da žele tu suradnju proširiti i u druge segmente.

„Radi se o hvale vrijednoj donaciji koja osim materijalne vrijednosti, koja je neosporna, ima i ljudsku dimenziju koja ima puno veću vrijednost“, rekao je Barna.

Voditelj Caritasa Vukovarskog dekanata fra Slavko Milić rekao je kako će donirane mandarine biti podijeljene građanima u potrebi. Istakao je kako su takve donacije uvijek dobro došle kao i da je smisao samoga Caritasa da pomaže ljudima u potrebi.

„Caritas Vukovarskog dekanata pomaže svima onima kojima je pomoć potrebna bez obzira na vjeru i naciju. Imamo 130 obitelji koji svakoga mjeseca dolaze po pomoć i još stotinjak korisnika Pučke kuhinje“, rekao je fra Milić.