Dubrovačko – neretvanska županija donirala 10 tona mandarina

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Dubrovačko – neretvanska županija i ove godine je, a u okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko – neretvanske županije, donirala Vukovarsko – srijemskoj županiji 10 tona mandarina.

„Ovom donacijom simbolično je označena suradnja dvije županije ali smo i poslali poruku prijateljstva i ljubavi. U vrijeme pokretanja akcije cilj je bio povezivanje „zelene“ i „plave“ Hrvatske. Ta suradnja ide u dobrom smjeru. U prošloj godini delegacija vaše županije posjetila je našu i tada je dogovoreno da se proizvodi iz Vukovarsko-srijemske županije prezentiraju u Dubrovačko-neretvanskoj, odnosno povezali smo naše hotelijere i vaše poljoprivrednike, a ta se suradnja pokazala iznimno uspješnom. Naša županija iskazala je spremnost da sudjeluje u obnovi Vukovarskoga vodotornja“, rekla je zamjenica župana Dubrovačko – neretvanske županije Žaklina Marević.

Donirane mandarine uručene su humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama kao i Caritasu Vukovarskog dekanata. Voditelj Caritasa Vukovarskog dekanata fra Slavko Milić rekao je kako Caritas skrbi o 130 obitelji ili o 330 korisnika dok kroz pučku kuhinju 70-tak obitelji svaki dan dobiva topli obrok.

„Kroz Caritas i pučku kuhinju pomažemo ljudima od Vukovara do Iloka kroz sve ono što je potrebno za normalan život – hranu, odjeću, obuću, drva za ogrjev, ali i medicinska pomagala poput bolničkih kreveta, hodalica, kolica i dr. Svjesni smo da sve to bez donacija ne bi mogli ostvariti i stoga zahvaljujemo pojedincima, ustanovama, gradu, županiji kao i inozemnim donatorima na pomoći“, rekao je fra Milić.