Državljanin Srbije auto cestom vozio 233 km/h

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko-srijemske izvjestili su kako je u šumi pokraj Svinjarevaca, u razdoblju između 12. i 17. lipnja, posječeno i otuđeno 12 stabala bagrema. Vlasniku, 49-godišnjaku iz Svinjarevaca, pričinjena je šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Iz ugostiteljskog objekta u Andrijševcima otuđeno je više tisuća kuna novčanog pologa. Krađa se dogodila tijekom noći 16./17. lipnja.

Tijekom noći 15./16. lipnja nepoznati počinitelj ili više njih iz salona namještaja na Zalužju u Vinkovcima, otuđio je više komada različitih artikala i novčani polog.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta. Tijekom vikenda zabilježen je prometni prekršaj na auto-cesti Zagreb-Lipovac, odnosno značajno prekoračenje brzine kretanja vozila. Taj događaj zabiolježen je u subotu, 17. lipnja, na auto cesti Zagreb – Lipovac. Na području općine Babina Greda zatečen je 44-godišnji državljanin Srbije, koji je upravljao osobnim automobilom „Mercedes“, beogradskih registarskih oznaka, krećući se brzinom od 233 km/h. Obzirom da je brzina kretanja ograničena na 130 km/h, 44-godišnjaku je naplaćena novčana kazna u iznosu 3.000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.