Dođite i oMASTite dušu teatrom!

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Približilo se i ovogodišnje izdanje kazališnog festivala MAST ili punim imenom Međunarodni amaterski susreti teatara koji je prije pet godina ustanovilo vinkovačko kazalište “Nova scena”, a koji iz godine u godinu biva sve kvalitetniji te poprima obrise pravog festivalskog događaja.

Ove godine festival će se održati od 20. listopada do 4. studenoga, a dolazak u Vinkovce potvrdila su kazališta iz Osijeka, Siska, Tuzle i Bugojna (BiH) te Šida (Srbija) koja će  odigrati ukupno sedam predstava raznolikog žanra.

“Program nudi šarolik repertoar predstava, od urnebesnih komedija do drama, a bit će i vrlo spektakularnih predstava u kojima igra čak 50 glumaca s vrlo raskošnim kostimima. Vjerujem da će se za svakoga pronaći ponešto”, kazala je ravnateljica “Nove scene” Adrijana Raguž najavljujući 5. MAST na konferenciji za novinare održanoj u Gradskom kazalištu Joze Ivakića čija će kazališna dvorana i ugostiti sve festivalske izvedbe.

Prigodnim riječima novinarima su se obratili i ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić i gradska pročelnica za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić.

Vinkovčani će tako u naredna četiri vikenda imati prigodu pogledati Akademiju dramskih umjetnosti iz Osijeka s predstavom “Poštarska bajka” te sisačku Kristalu kocku vedrine i Baletni i plesni studio Doma kulture Sisak i njihovu predstavu “Kositreni vojnik”. Tuzlanski Draft teatar dolazi s predstavom “Evropejci”, a Teatar Fedra iz Bugojna s predstavom “Zašto vuk ne pase travu”. Amatersko pozorište “Branislav Nušić” iz Šida izvest će pak predstave, “Bal vampira” i “Neću da ćutim”.

Cijena ulaznica iznosi simboličnih 15, a za dječje predstave 10 kuna. Svečano otvaranje uz bogat program i domjenkom najavljeno je za 20. listopada, a sve pod geslom “Dođite i oMASTite dušu teatrom!”.