Dječji vrtić Vinkovci po prvi put dobiva asistente za rad s djecom s teškočama u razvoju

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, ravnateljica Dječje vrtića Vinkovci Suzana Zidar i predsjednik Udruge za osobe s invaliditetom “Bubamara” Vinkovci Tomislav Velić potpisali su sporazum o financiranju četiri asistenta za rad s djecom s teškočama u razvoju koja pohađaju Dječji vrtić Vinkovci.

“To je problem na koji su nam ukazali roditelji koji imaju djecu s teškoćama u razvoju i koji nikako nismo mogli zanemariti. Ovaj sporazum predstavlja početak rješavanja toga problema i u budućnosti očekujem sugestije roditelja i odgajateljica u vrtiću kako bi u konačnici iznašli najbolja rješenja”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dva asistenta bit će raspoređena u DV “Vladimir Nazor” te po jedan u DV “Pčelica” i DV “Budućnost”.

“Bit će to zapravo iskušavanje i praćenje kako će se odvijati rad s asistentima u vrtićima s obzirom na to da smo mi svih ovih godine imali djecu s teškoćama u vrtićima, ali naši vrtići ne raspolažu potrebnim materijalima niti je osoblje educirano za takav rad. Spremno smo zakoračili u ovo bez obzira na uvjete koje posjedujemo”, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar.

Po riječima predsjednika Udruge “Bubamara” Tomislava Velića riječ je o iznimno pozitivnoj priči na državnoj razini.

“Zahvalni smo Gradu Vinkovcima na pokazanoj socijalnoj osjetljivosti. Znam iz iskustva da mnogi gradovi i općine u Hrvatskoj ovaj problem guraju pod tepih, a evo u našem slučaju, prije nego što smo se mi stigli obratiti za pomoć, Grad se obratio nama i zatražio partnerski odnos u rješavanju ovog problema. Zato smo vrlo zahvalni i Gradu i gradonačelniku Bosančiću kao i Dječjem vrtiću Vinkovci u kojem pokazuju osjetljivost za djecu s teškoćama, a kojima asistent znači puno bolje napredovanje, puno bolju inkluziju i integraciju u društvo”, poručio je Velić.