D. Vidović na tribini vinkovačkog SDP-a: U Hrvatskoj je nužno ići s rastom mirovina

Foto: Youtube screenshot

VINKOVCI, Za razliku od prijedloga mirovinske reforme koji nudi Vlada i u kojem se govori o  rješenjima usmjerenima na smanjenje troškova za mirovinske izdatke i u kontekstu kojega se o umirovljenicima govori kao o trošku i financijskom teretu, SDP smatra da su umirovljenici građani koji su svojim radom u sustavu međugeneracijske solidarnosti zaradili svoje mirovine i njima država ne treba ništa poklanjati, poručio je bivši ministar rada i socijalne skrbi te autor SDP-ova prijedloga mirovinske reforme Davorko Vidović na tribini vinkovačkog SDP-a „S mirom u mirovinu“.

Također je kazao kako je u Hrvatskoj nužno ići  s povećanjem mirovina jer više od 500.000 umirovljenika ima mirovine niže od nacionalnog praga siromaštva.

“Treba se osigurati rast mirovina. Ključ za rješenje problema je veći broj zaposlenih i veća primanja onih koji rade”, kazao je Vidović rekavši kako SDP-ov prijedlog mirovinske reforme predviđa stimuliranje ostanka u svijetu rada, a onima koji su odradili 41 godinu radnog staža jamči se mirovina u iznosu od 75 posto njihove prosječne plaće.