Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježen i u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: vukovar.hr

VUKOVAR/VINKOVCI, Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata položeni su vijenci i upaljenje svijeće, a počast poginulima u obrani domovine odana je i na vinkovačkom Gradskom groblju.

Kod spomenika na Memorijalnom groblju u Vukovaru vijence su položila izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Koordinacije udruge pristeklih iz Domovinskoga rata Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, Hrvatske vojske i  Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Molitvu je molio gvardijan Ffranjevačkog samostana u Vukovaru fra Ivicia Jagodić koji je služio i svetu misu zadušnicu u crkvi sv. Filipa i Jakova.

Kod braniteljskog križa na Gradskom groblju u Vinkovcima vijence su položila i svijeće upalila izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovac, Hrvatske vojske, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, 109. vinkovačke brigade te Povijesnog i športskog društva „Hrvatski sokol“ Vinkovci.

Molitvu je molio župnik Župe sv. Euzebija i Poliona, mons. Tadija Pranjić. U Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona služena je misa za domovinu.