Damir Barna: Kao prvi zamjenik župana borit ću se za cijelu Vukovarsko-.srijemsku županiju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednik vukovarske podružnice HDZ-a Damir Barna na konferenciji za novinare poslije drugoga kruga lokalnih izbora istakao je kako je da je kandidat HDZ-a za župana Božo Galić u Vukovaru osvojio 62 posto glasova.

„To je ponovno jedan od najboljih rezultata HDZ-a u Hrvatskoj“, istakao je Barna najavljujući kako će se i kao prvi zamjenik župana boriti u buduće za cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju.

Poručio je kako ne smijemo šutjeti nego inicirati projekte i to prije svega projekte koji rezultiraju otvaranjem novih radnih mjesta. Podsjetio je i na zabilježenu slabu izlaznost rekavši kako ta činjenica govori o tome da građani gube vjeru u politiku.

Novinarima se obratio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazavši kako rezultati u županiji do sada nisu bili dobri te da će u županiju s dolaskom Damira Barne biti uvedeno reda u nered koji je vladao.

„Dobiti ćemo i autentičnost i izvornost u detektiranju problema i njihovom iznošenju prema javnosti. Moramo se okrenuti prednostima koje imamo kao što su najplodnija zemlja u Hrvatskoj, najkvalitetnije šume u Europi, vode Dunava i Save… Moramo se okrenuti sebi i svojim prednostima. EU projekti uvijek dobro došli ali se ne može živjeti od njih“, rekao je Penava.