Članovi vukovarske “Golubice” u kampu na Viru

Foto: Udruga Golubica

VUKOVAR, Članovi Udruge za osobe s intelekrualnim oštećenjm “Golubica” iz Vukovara proveli su tjedan dana u sportsko-rekreativnom-zdravstvenom kampu u odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Pakrac na otoku Viru.

U kampu je sudjelovalo ukupno 35 osoba s intelektualnim oštećenjima s područja Grada Vukovara i prijateljskih udruga sa područja grada Osijeka. Pored osoba s intelektualnim oštećenjima u kampu su sudjelovali stručni djelatnici, volonteri, roditelji i skrbnici.

“Uz kupanje, uživanje u toplom moru i sunčanom vremenu uspješno je provedena škola plivanja koja se pokazala odličnom. Neki su postali odlični plivači, drugi pak naučili osnove tehnika plivanja, a sve to uz zabavu i smijeh. Kako bi boravak na plaži bio još zabavniji organizirana su i razna natjecanja i sportske aktivnosti u kojima su korisnici rado sudjelovali”, poručuju iz udruge “Golubica”.

Provodile su se i kreativne radionice na kojima su se izrađivali plakati ljetovanja, radovi s tematikom mora i ljeta, kao i razne likovne radionice.