Business day prilika da promociju uspješnih start-upova

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gospodarska konferencija Business day koja će se u petak održati u sklopu 52. Vinkovačkih jeseni trebala bi ukazati na činjenicu da uvjeti za uspješno poduzetničko poslovanje postoje i u Vinkovcima kao i mogućnosti da mladi, a perspektivni pojedinci vlastito poslovanje mogu razvijati u rodnom gradu, a ne odlaziti u inozemstvo, rečeno je na konferenciji za novinare organizatora Bussiness daya.

“S obzirom da su Vinkovačke jeseni manifestacija nacionalnog značenja, bilo bi šteta ne iskoristiti ih za promociju vinkovačkog gospodarstva i poduzetništva i upravo to nam je i cilj kroz organizaciju jednodnevnog skupa nazvanog Business day. Interes poduzetnika je velik, a posebice nas raduje što će konferenciji nazočna biti i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac”, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Vedran Čuljak kazao je kako će značajan dio rada konferencije biti posvećen učinkovitijem korištenju fondova EU u svrhu razvoja poduzetničkih ideja i planova.

Govorila je i direktorica Agencije za razvoj i investcije grada Vinkovaca VIA Mirta Štrk rekavši kako će drugi dio Business daya biti posvećen vinkovačkim start-upovima i primjerima dobre prakse kroz predstavljanje četiri uspješne vinkovačke poduzetničke priče te panel raspravu.

Gospodarska konferencija Business day održat će se u petak, u hotelu Villa Lenije s početkom u 11 sati.