Bernardić: Slavonija može biti motor razvoja Hrvatske

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Članovi SDP-a s liste za EU izbore posjetili su Vukovar gdje su imali završni skup kandidata za izbor zastupnika u EU parlamentu. Tom prilikom predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je kako Slavonija ima potencijala da bude motor razvoja te da će kada uspiju Slavonija i Baranja uspjeti i Hrvatska. Najavio je skoro predstavljanje SDP-og plana Slavonija 2030. koji će, kako je rekao, vratiti optimizam i nadu na istok Hrvatske.

„Želimo povećati plaće i mirovine i to je u fokusu našeg programa za ravnopravnost. Iz Hrvatske nažalost, a pogotovo iz Slavonije i Baranje, u zadnjih dvije i pol godine iselilo je preko 200.000 ljudi koji rade za niske plaće ili za svoj rad ne dobivaju plaću“, rekao Bernardić.

Osvrnuo se i na povlačenje sredstava iz EU rekavši kako kroz svoj plan žele iskoristiti znatno više tih sredstava, dignuti turističke kapacitete kao i da kroz turizam plasiraju ekološku proizvodnju. Žele dodatno poraditi i na infrastrukturnom povezivanju Slavonije i Baranje sa ostatkom Hrvatske. Najavio je i kako će insistirati na dizanju osobnog odbitka s 3.800 na 5.000 kuna što je, kako je rekao, prvi korak koji će omogućiti da sve plaće u Hrvatskoj narastu trenutno za do 500 kuna.