Art club Vinkovci otvorio svoja vrata umjetnicima raznih grana i opredjeljenja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nakon gotovo jednogodišnje pripreme, koliko je proteklo od ideje do realizacije, u Vinkovcima je u ponedjeljak svečano otvoren Art club Vinkovci, koji je zamišljen kao okupljalište interesnih skupina i pojedinaca koji se bave raznim umjetničkim smjerovima i uspješni su i priznati u svojim profesijama.

Riječ je o okupljalištu zatvorenog tipa u kojem će usluge moći koristiti isključivo članovi Kluba kojima će Klub služiti kao logistika i dogradnja na putu stvaranja autorskog dijela, njegovog prezentiranja, objave i marketinškog plasmana na tržište.

U okviru Kluba djeluje tonski i video studio.

Po riječima Šime Jovanovca, jednog od najprepoznatljivijih izvođača i autora tamburaške glazbe i Ivana Lončara Žana, neumornog slikara, zaljubljenog u Slavoniju i njezine motive, koji uz još nekolicinu pojedinaca stoje iza ideje iz koje je proizašao cijeli projekt, Art klub Vinkovci biti će i mjestom održavanja edukacijskih seminara s aktualnim temama, glazbenih, likovnih, literarnih, glumačkih, novinarskih i drugih umjetničkih radionica.

“Trudili smo se i silnu energiju uložili u ovaj prostor i osmišljavanje njegovog sadržaja i izgleda. Nadamo se da smo uspjeli u onome što smo zacrtali i da će Art club Vinkovci biti veliki dobitak za Vinkovce i brojne umjetnike kojima je ovakav jedan prostor nedostajao”, poručio je ovaj dvojac na svečanosti otvorenja koje su svojom nazočnosti uveličale brojne poznate osobe iz svijeta umjetnosti i estrade kao i kulturnog, političkog i društvenog života grada na Bosutu.

Art club Vinkovci nalazi se u Ulici bana Jelačića 18.