Akcija za poželjeti: Još jedna županija studentima i đacima osigurala besplatan prijevoz do Zagreba

Foto: Đuro Karalić

Za sve studente i učenike Požeško-slavonske županije koji se školuju u Zagrebu, izvrsne vijesti – kući će se za vikend mogli dovesti besplatno. U suradnji sa županijom HŽ Putnički prijevoz uvodi dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata i učenika, a koji bi vozili petkom iz Zagreba i nedjeljom iz Požege.

Kako su priopćili iz Požeško-slavonske županije, HŽ Putnički prijevoz u suradnji sa županijom uvodi dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata i učenika, a koji bi vozili petkom na relaciji od Zagreba do Požege i nedjeljom na obrnutoj relaciji. Vlak na relaciji Požega – Zagreb uvodi se za novu akademsku godinu i počinje voziti od 8. listopada 2018. godine, i to izuzetno zbog blagdana koji se u ponedjeljak obilježava. Ostalim terminima vlak bi vozio nedjeljom prema Zagrebu.

“Požeško – slavonska županija sufinancira prijevoz redovnih studenata i učenika srednjih škola koji se školuju u Zagrebu za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije, s prebivalištem na području Županije čije je polazište ili odredište Požega ili Pleternica za Zagreb u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama HŽ Putničkog prijevoza koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. HŽ Putnički prijevoz će navedenim korisnicima odobriti povlasticu u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. Prema tome, navedeni korisnici imat će besplatnu uslugu prijevoza željeznicom”, priopćili su iz Županije.

Podsjetimo za kraj, i redoviti studenti iz Splitsko-dalmatinske županije koji studiraju izvan mjesta prebivališta, od 1. listopada će mogu neograničeno koristiti vlakove HŽ-a, i to do bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj u kojemu se školuju.

Izvor: srednja.hr/Martina Gelenčir