60 godina Radio Vinkovaca

Foto: Radio Vinkovi

VINKOVCI, Radio Vinkovci obilježava 60. obljetnicu postojanja uz novi logotip i slogan “Radio koji poravlja dan”.

“Od 1. siječnja, ovom se mediju nakon šest dugih desetljeća posvetila posebna pažnja,
brižljivo se promišljalo u kojem smjeru nastaviti, dok su sva istraživanja slušanosti i
mišljenja publike ukazivala na potpunu promjenu glazbenog smjera, Svojim prvim velikim rebrandingom, Radio Vinkovci doživio je moderan preokret te se danas može pohvaliti kako je postao dinamičan medij koji je prisutan u životima svojih slušatelja. Da nije mogao bolje zakoračiti u svoje šezdesete, govore i statistike kako se u prvih šest mjeseci 2018. broj slušatelja udvostručio, a što se više bližimo koncu godine, on je gotovo trostruko veći nego što je bio”, poručuju s Radio Vinkovaca u povodu značajne obljetnice.
“Rebranding i redizajn radija dovršit ćemo posljednje jer sve mora biti napravljeno upravo onako kako treba”, poručuje direktorica medijske kuće Novosti, Mirjam Jukić dodajući kako su u tijeku zahvati na obnovi prostora i modernizaciji studija.
Svoje zadovoljstvo redizajnom radija, ne krije ni glavna urednica Novosti, Marija Gerovac.
Foto: Đuro Karalić
“Od sva tri medija, moram priznati kako mi je radio sve draži, a razlog je vrlo jednostavan, on je red pjesme, red informacija i tako u krug. Izuzetno sam ponosna što smo već šezdeset godina “on air”. Modernizacija je bila nužna, a samim time i promjena načina rada te vrste glazbe koju emitiramo. Uz jednu osvježenu ekipu mislim da smo na dobrome putu da ostvarimo ono što smo zamislili”, kaže Gerovac.
Radio Vinkovci nije zaboravio i na ostatak svoje publike kojima je stariji format programa bio draži od novoga, stoga je nedjelju prijepodne rezervirao za 100% Slavonsko na gušt i veselje svih ljubitelja tamburaške glazbe. Tu su i dnevne informativne emisije, a neki od noviteta na tom planu su svakako VK Aktualac i Vkinfo koje na sasvim svjež način predstavljaju aktualnosti i tekuća događanja u gradu. Kulturnom trojstvu: Multikultura; Vi, mi i knjiga i Vinkovačke priče, s najavama kulturno-umjetničkih manifestacija i popratnih događanja pridružila se emisija Kulturni eter, dok se obrazovni dio programa pojačao s Generacijom YZ.
“Naravno, tu je glazba, s programom u kojem apsolutno svatko može pronaći ponešto za sebe. Osim tamburaša, od ostalih zabavnih emisija izdvojimo samo novitete: Nismo više tako mladi, Naša stvar, All time hits, Studio 90.2, Subotiranje i Boom boom kojima ćemo nastaviti glazbeno odgajati nove generacije Vinkovčana”, ističu kolege s Radio Vinkovaca.