Kultura i zabava: Početak srpnja u znaku vukovarskih Dana smijeha

Foto: Hrvatski dom Vukovar

VUKOVAR, Od 5. do 7. srpnja u Hrvatskom domu Vukovar održat će se Dani smijeha, a na repertoaru su komedije „Ljubaf“ (Kerekesh Teatar) i „Muškarci.hr“ (Teatroman) te autorski stand up nastup Zlatana Zuhrića Zuhre.

Cijena pojedinačnih ulaznica iznosi 30 kn, a paket za sva tri dana 75 kn. Ulaznice se mogu kupiti svakog radnog dana na blagajni Hrvatskog doma od 9-14 h, a za sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 032/450-679.

RASPORED:

05.07.2017.

Kerekesh Teatar: LJUBAF

Komedija koja izokreće patrijarhalne stereotipe kroz prikaz svakodnevice jedne obitelji u kojoj dominiraju žene. Predstava u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje ni oko čega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost jedina oružja kojima se ovi ljudi bore za prevlast unutar životnih okolnosti.

Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

Igraju: Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić, Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš

06.07.2017.

Umjetnička organizacija Teatroman: Muškarci.hr

Stand up komedija u kojoj četiri muškarca kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovaraju o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima. Inspirirani brojnim stereotipima kada su u pitanju muško-ženski odnosi, glumci se na izuzetno duhovit način osvrću na sveopće propagiranje brisanja razlika između muškaraca i žena, a kako kaže producent Šušković-Stipanović, ova predstava zapravo nije razbijanje tih stereotipa, nego njihovo muško potvrđivanje.

Redatelj: Mario Kovač

Producent: Roman Šušković-Stipanović

Igraju: Boris Svrtan, Goran Grgić, Filip Detelić ili Andrej Dojkić, Amar Bukvić ili Živko Anočić

07.07.2017.

Zlatan Zuhrić Zuhra – Autorski stand up nastup

Sve izvedbe počinju u 21 sat.