Na Otočkim virovima održana prva Likovna kolonija “Prva crta obrane”

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Dvadeset i šest umjetnika iz svih pet slavonskih županija odazvalo se pozivu za sudjelovanjem na 1. Likovnoj koloniji “Prva crta obrane” koja je u subotu održana na Otočkim virovima.

“Iza ove kolonije stoje udruge proizašle iz Domovinskg rata Grada Otoka, a kolonija je humanitarnog karaktera jer jedan dio radova ostat će udrugama, a jedan dio ćemo donirati vinkovačkoj Udruzi osoba s invaliditetom “Bubamara””, kazao je voditelj kolonije Antun Ferbežar Tonča.

Po njegovim riječima, kolonija se održava u sklopu Otočkog proljeća, a većina umjetnika koji sudjeluju su hrvatski branitelji koji su se pronašli u slikarstvu i umjetnosti.

“Želja nam je ovom kolonijom promovirati i ovaj krajolik odnosno projekt “Vrata Spačvanskog bazena” koji provodimo i koji se sada nalazi na ocjeni pred ministarstvom. Nadamo se odobrenju, a potom bi dvije godine trajala realizacija cijelog projekta, a što podrazumjeva i izgradnju hostela nedaleko ovog mjesta kao i kupovinu brodice”, kazao je otočki gradonačelnik Josip Šarić koji se također pridružio umjetinicima na Virovima.

Podsjetio kako je riječ o vrlo vrijednom projektu, ukune vrijednosti 25,5 milijuna kuna koji je i vrlo ambiciozan jer predviđa kako bi otočke Virove godišnje moglo posjetiti između pet i sedam tisuća posjetitelja.