Slavonske županije predstavile se na londonskom turističkom sajmu

VINKOVCI/LONDON, Na turističkom sajmu Destinationshow, koji se od 4. do 7. veljače održao u Londonu, sudjelovale su i Turističke zajednice Osječko – baranjske, Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske i Vukovarsko – srijemske županije koje su posjetiteljima, turističkim agdncijama i turoperaterima predstavile sadržaje i atrakcije Slavonije, izvjestila je vukovarsko-srijemska turistička zajednica.

Destinationshow je sajam na kojem se predstavljaju tematski sadržaji i cjelogodišnja turistička ponuda. Posjetitelji su uglavnom starije životne dobi i putuju isključivo izvan glavne turističke sezone. Osnovni motiv putovanja im je upoznavanje novih destinacija u kojima ih ponajviše zanima kulturno naslijeđe, ljepota prirode, gastronomija te biciklizam.

Zajednički nastup uz potporu Hrvatske turističke zajednice slavonske županije imale su na štandu pod nazivom „Kontinentalna Hrvatska“, a posjetitelje su o destinaciji informirale direktorice Turističkih ureda županija Elizabeta Dolenec, Maja Jakobović i Rujana Bušić Srpak. Na sajmu je svoju ponudu predstavilo preko 200 izlagača iz cijeloga svijeta, a posebnu atrakciju predstavljaju brojna tematska izlaganja i prezentacije turističkih novinara i pisaca.

Kontinentalna Hrvatska za neke je posjetitelje sajma potpuno turističko otkriće, no za neke je poznata destinacija. Štandu slavonskih županija javilo se tako nekoliko posjetitelja koji su putem programa posjete britanskih agencija već posjetili kontinentalnu Hrvatsku – Osijek, Ilok i Varaždin.

„Proveli smo se prekrasno u Hrvatskoj. Odsjeli smo u Osijeku i proveli sjajan dan u Iloku, u njegovim prekrasnim vinogradima i u Iločkim podrumima. Kupili smo odlično bijelo vino, sreli prekrasne ljude i jeli odličnu hranu”, kazala je o vlastitim iskustvima turističkog boravka u Slavoniji jedna od posjetiteljica.

„Vidjeli smo očaravajući dvorac i prekrasnu crkvu s fantastičnim pogledom. Uživali smo i nestrpljivo čekamo ponovni dolazak!“, kazala je pak njezina prijateljica.

Nastupom na ovom sajmu još je jednom potvrđeno da je kontinentalna Hrvatska atraktivna turistička destinacija onima koji žele aktivan, sadržajan, pa čak i edukativan odmor, onima koji uživaju u upoznavanju novih ljudi, njihovog života i koji tim upoznavanjem obogaćuju i vlastiti život.

Đuro Karalić/TZ Vukovarsko-srijemske županije