HDZ, BUZ, HSU, HKS i HSS u koaliciji na izbore za Županijsku skupštinu

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Vukovarsko-srijemski HDZ-a, BUZ-a, HSU-a, HKS-a i HSS-a zajednički će izaći na predstojeće lokalne izbore za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije, a sporazum o suradnji, koji se temelji na 15 točaka, potpisali su u četvrtak u vukovarskom hotelu Lav predstavnici koalicijskih partnera.

“Stranke smo sličnog programa i uvjereni smo da je ono što nudimo građanima kroz 15 točaka programa, prihvatljivo svima. Kroz suradnju s Vladom i programom Slavonija mislim da možemo svi zajedno napraviti krupne stvari”, kazao je nakon potpisivanja sporazuma predsjednik županijskog HDZ-a Dražen Milinković.

Po riječima Mihajla Tomaškovića (BUZ) bez sumnje je riječ o pobjedničkoj koaliciji, a sličnog je mišljenja bio i predsjednik vukovarsko-srijemskog HSU-a Marinko Lukenda po čijim riječima je jedan od ciljeva koalicije poboljšanje uvjeta života umirovljenika.

“Vjerujem u pobjedu ove koalicije, a priželjkujem što više investicija u Vukovarsko-srijemsku županiju, posebice s razine države”, kazao je Marijan Pavliček, predsjednik HKS-a.

Po riječima predsjednika županijske organizacije HSS-a Zdravka Kelića, HSS je već osam godina u koaliciji s HDZ-om na razini županije i sada tu stranku zanima mogućnost stvaranja novog koalicijskog i programskog iskoraka.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma nazočnni su bili i kandidati HDZ-a za vukovarsko-srijemskog župana, sadašnji župan Božo Galić te za njegove zamjenike Damir Barna i Josip Dabro.