Potpisani ugovori s lovačkim udrugama

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U prostorijama Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije u srijedu su potpisani ugovori o pravu zakupa lova na zajedničkim lovištima između lovačkih udruga i Vukovarsko-srijemske županije te ugovor o izradi lovno gospodarskih osnova između lovačkih udruga i Hrvatskog lovačkog društva.

“Sa posebnim zadovoljstvom sam potpisao ugovore o zakupu s lovački udrugama jer je riječ o udrugama koje dobro rade i primjereno skrbe o lovištima, divljači, šumi i zaštiti okoliša”,kazao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić dodajući kako očekuje da će županija i lovačke udruge i u buduće imati dobru suradnju.

Po riječima predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka, nužno je mjenjati postojeći Zakon o lovstvu jer, kako je kazao, šteti hrvatskom lovstvu.

“Dijete s navršenih 14 godina u Njemčkoj i Švicarskoj uz supotpis roditelja ili staratelja može biti lovac i uzeti karabin i loviti kao i kod nas s navršenih 18 godina života. Naš zahtjev je da nam dozvole da djeca mogu biti u lovu barem s navršenih 16 godina”, kazao je Dečak.

Također se zauzeo i za promjenu Zakona o oružju.