Raspisan natječaj za izbor najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije

Foto: pleter.hr

VINKOVCI, Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije raspisao je natječaj za izbor najuzornije vukovarsko-srijemske seoske žene.

“Ovim projektom želi se pripomoć promociji i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji, kulturne  baštine, ali i želji za uključivanjem Hrvatske u međunarodni izbor povodom Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada u Švicarskoj. Ako ste žena koja živi na selu ili u prigradskom naselju i bavite se poljoprivredom, čuvate tradiciju, aktivne ste i svestrane u svojim sredinama prijavite se za Izbor najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije”, stoji u pozivu.

Najuzornija seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Važno je naglasiti i kako se na natjecanje ne mogu prijaviti kandidatkinje koje su već sudjelovale na izboru.

Prijaviti se može sama žena, ali ju može prijaviti i netko drugi uz njezinu suglasnost.

Prijave poslati do 26. travnja 2017. na adresu: UPRAVNI ODJEL ZA POLJOPRIVREDU I INFRASTRUKTURU

za  Izbor najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije

Glagoljaška 27/I, 32100 Vinkovci

i e-mail: ljubica.klobucic-grgas@vusz.hr