110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima; Vinkovčani piju zdravstveno ispravnu i kvalitetnu vodu

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Prigodnom svečanosti, održanoj u kongresnoj dvorani hotela “Slavonija, u Vinkovcima je obilježeno 110 godina javne vodoopskrbe, a tom prilikom poručeno je kako Vinkovčani piju zdravstveno ispravnu i kvalitetnu pitku vodu.

“Nemamo većih problema u vodoopskrbi, ali je put do toga stanja bio jako dug put. Danas možemo sa zadovoljstvom reći da imamo stotine kilometara cjevovoda kojima teče zdravstveno ispravna voda iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima, te da osim građana Vinkovaca tu vodu pije i većina stanovnika na našem distribucijskom području.”, istaknuo je Ivan Rimac.

Rimac je priznao kako međutim unatoč zadovoljstvu stanjem u vodoopskrbi u Vinkovcima postoje problemi s distribucijskom mrežom, što se pogotovo osjetilo ovoga ljeta kada je evidentiran veliki broj kvarova.

Foto: Ivan Matić

“Zato smo s Hrvatskim vodama potpisali ugovor u vrijednosti 24 milijuna te sustavno rješavamo taj problem”, kazao je Rimac dodajući kako je na regionalni vodovod do sada prikljjučeno više od 100.000 potrošača te će se u dogledno vrijeme, kroz nekoliko investicija na području Cvelferija oko Drenovaca i Soljana te izgradnjom vodosprema u Županji, Drenovcima i Slakovcima ostvariti potpuna pokrivenost regionalnog vodovoda na području koje pokriva Vinkovački vodovod i kanalizacija.

Po riječima Davorina Pihe, voditelj Vodnogospodarstvenog odjela za srednju i donju Savu Hrvatskih voda na području koje pokriva Vinkovački vodovod i kanalizaicija priključenost na vodoopskrbnu mrežu iznosi 88 posto što je u samom vrhu u Hrvatskoj.

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro ocjenio je kako bi regionalnim vodovodom u doglednoj budućnosti trebala biti pokrivena cijela Vukovarsko-srijemska županija.

“Grad Vinkovci će i dalje podržavati rad Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije te će sudjelovati u svim projektima koji će u konačnici donijeti opću dobrobit svim Vinkovčankama i Vinkovčanima, no i stanovnicima ostalih naselja”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekavši kako današnja uprava VVK nosi ogromne projekte vrijedne vrijedne gotovo 400 milijuna kuna i koje nije lako iznijeti.

Predavanje o javnoj vodoopskrbi grada Vinkovaca održala je Jasna Kopić, a promovirana je i knjižica 110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima Zlatka Virca. Na kraju sveačnosti prikazan je i promo film o Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji u produkcije Plave Vinkovačke televizije.